Часто в великій родині суп варять на кілька днів одразу. Як виявилось, це помилка і повторне розігрівання позбавляє страву усі корисних мікроелементів.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку тренера Юрія Попка.
За словами експерт, суп зазвичай містить, картоплю, можливо крупу чи макарони, моркву, горошок, капусту, курячі гомілки, вода та спеції.
Виходить, що можна всі ці інгредієнти зʼїсти і без варіння у воді. Тобто це усі ті самі продукти, які ми використовуємо у других стравах, просто вони "купаються" у воді.
Обʼєм страви збільшується за рахунок води, а калорійність страви - ні.
"То ж якими такими цілющими властивостями, про які нам з дитинства розповідали, володіє суп? Можливо, в процесі приготування змінюється БЖВ продуктів? Але ні", - додав тренер.
Є виключення, а саме кістковий бульйон, який вариться півтори годинки і з нього ми отримуємо колаген. Потрібно варити 48 годин, щоб дістати його з кісток та хрящів.
Тому "ролі не грає", зʼїсте ви ці всі продукти сирі, іншим способом приготування чи звареними у воді і випʼєте цю воду, в якій це все варилось, в процесі варки хіба вода вбере у себе вітаміни і мінерали.
Але є плюс великий, шляхом того, що збільшується обʼєм страви, шлунок швидше наповнюється і розтягується. Тому вийде так, що ви спожили мало калорій, а ситість отримали за рахунок обʼєму страви.
Єдиний недолік, це те, що у страві багато інгредієнтів, а чим складніша вона - тим складніше прораховувати калорійність БЖВ у порції.
"Ви можете вирахувати калорійність баняка супу, якщо перед цим зважите усі інгредієнти поокремо, але ж баняк за раз не зʼїсте і варити миску супу на раз також не будете, хіба літр, так щоб за день зʼїсти", йдеться у повідомленні.
Скільки в тарілці супу калорій, вирахувати складно, оскільки кожну тарілку можна по різному наповнити черпаком.
Також тренер пояснив, що не корисно готувати "великі виварки супу" і постійно його розігрівати і тим паче кипʼятити, оскільки вітаміни, які є в овочах, руйнуються при високій термічній обробці.
Також шкідливо готувати наваристі супи з жирного мʼяса та додавання багато вершків та олії. Вони будуть дуже калорійні, а особливо якщо ще туди додати багато макаронів чи круп.
"Стосовно крем-супів, це той самий суп, але збитий в блендері, подріблені інгредієнти до пюреподібного стану, відповідно він гірше насичує, оскільки організму потрібно буде менше часу на його перетравлення", - підсумував Попко.
Раніше ми повідомляли про 9 продуктів, які можна їсти між прийомами їжі та не переживати за фігуру.
Читайте також, чи можна їсти хліб із пліснявою, якщо її зрізати.