Силіконові форми здатні суттєво полегшити процес приготування різноманітної випічки в духовці, адже їх зручно використовувати та зберігати вдома. Однак, варто знати, чи потрібно змащувати форму перед випіканням.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє, як правильно використовувати силіконові форми та чи потрібно їх змащувати олією.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайт Світ порад та Wise food.
Спочатку потрібно прочитати інструкцію з експлуатації форми від виробника. У 90% випадків виробники вказують на упаковці форми, чи треба її змащувати чимось при першому і подальшому використанні.
Якщо упаковки не було або вона була викинута раніше, то при першому використанні більшість форм для випікання з силікону рекомендується використовувати в такій послідовності:
Додамо, що вершкове масло перед використанням потрібно дістати заздалегідь з холодильника, щоб воно розтануло до кімнатної температури.
Силіконові форми при кожному використанні змащувати олією не потрібно.
При випіканні у великих силіконових формах їх можна не змащувати щоразу, а трохи збризкувати холодною водою перед тим, як заповнити форму тістом та перемістити її в розігріту духовку.
Найбільшою перевагою форм для випічки є те, що вони виготовлені з антипригарного силікону.
Силіконові форми можна використовувати повторно скільки завгодно. Вони надзвичайно гнучкі і повертаються до своєї початкової форми, якщо їх зігнути.
Крім того, порівняно з формами зі скла та металу, вони не піддаються руйнуванню.
Силіконовий посуд для випікання доступний у різноманітних яскравих кольорах і формах. Як правило, силіконові форми для випікання проходять перевірку на відповідність харчовим нормам. Вони проходять термічну обробку протягом шести-семи годин для видалення потенційно токсичних залишків, що робить їх нешкідливими для здоров’я.
Раніше ми повідомляли, які засоби відмиють деко та форми для випікання від нагару і жиру.
Також ми писали, які помилки не можна допускати при випіканні паски, щоб не перевести продукти.