Чи корисно запивати їжу та кому варто обмежити вживання води: лікар дала пояснення
Для людини важливий правильний питний режим. При цьому потрібно строго розраховувати кількість води на добу. Інакше це може нашкодити здоров’ю. Однак, деяким людям не можна в день пити багато рідини.
Про це повідомила сімейний лікар Діана Протоковило в Instagram.
За словами фахівця, єдиної відповіді скільки ж пити води в цифрах просто не існує. Все тому, що немає жодних офіційних рекомендацій, де б було чітко прописано, що кожна людина у світі має випивати певну кількість води.
Лікар каже, що всі люди різні й треба враховувати:
- стать;
- вік;
- фізичну активність;
- клімат;
- загальний стан організму.
"Загалом, якщо коротко, то пити треба скільки хочеться. За спрагою. Не треба запихати в себе точно 2 літри, бо десь так пише. Все має бути в радість", - йдеться у повідомленні.
У МОЗ України рекомендують вживати не менше 4% рідини від маси тіла. Зокрема, сюди входить не тільки чиста вода, а й рідина з готових страв, чай і кава.
Експерт додала, що людина складається на 90% з води, тому найкраще пити саме чисту воду, а не соки, компоти, чи інші напої. Зазначається, що інші напої пити можна, але все ж переважати повинна звичайна вода.
Чи корисно запивати їжу
Сімейний лікар розповіла, що запивати їжу можна і треба. Вживання води під час їжі допомагає травленню і запобігає зневодненню та закрепам.
"Виключення можуть бути для людей, які страждають на ГЕРХ (гастроезофагеальгу рефлюксну хворобу)", - додала лікар.
Однак, людям з хронічною хворобою нирок і серцево-судинною патологією варто обмежити вживання води.
Раніше ми повідомляли, як швидко очистити воду в домашніх умовах.
Також ми писали, як правильно загартовувати організм та в яку пору року краще це робити.