Бризолі з м'ясною начинкою: рецепт простої страви для легкого сніданку, обіду чи вечері
Бризолі - проста і водночас смачна страва, яка складається з загорнутого в тонкі коржі, лаваш або млинці фаршу. В цьому рецепті тонкі млинці робляться винятково з яєць, а потім запікаються з соусом.
Про те, як готувати бризолі з м'ясною начинкою, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Пан Фартух - прості рецепти".
Що потрібно для бризолей з м'ясом
Для того, щоб приготувати бризолі, потрібні такі продукти:
- фарш - 350 г;
- яйця - 5-6 шт.;
- цибуля - 1 шт.;
- майонез - 1 ст. л.;
- сметана - 2 ст. л.;
- сушений часник - 1 ч. л.;
- сир - 50-70 г;
- сіль - до смаку;
- перець - до смаку.
Як готувати бризолі з м'ясом
На один млинець для бризолей потрібно одне яйце. Яйця можна збивати всі разом і розділити масу на шість частин, або ж збивати кожне яйце окремо, додавши до маси сіль та перець до смаку.
Збити яйця потрібно до однорідної консистенції, щоб маса злегка посвітлішала. В цей час потрібно розігріти пательню, вливши на поверхню трохи олії.
Збийте яйця для бризолей (скриншот / Пан Фартух - прості рецепти)
Влийте яйце, похитайте пательню так, щоб маса заповнила всю поверхню, а млинець був тоненьким. Присмажте яєчний млинець з кожного боку до рум'яної скоринки.
Посмажте млинці для бризолей (скриншот / Пан Фартух - прості рецепти)
Перекладіть млинці на тарілку і приготуйте начинку. Радять обирати курячий фарш - він досить швидко готується. Також можна приготувати фарш самостійно.
До фаршу потрібно натерти очищену цибулю - або ж перемолоти її в м'ясорубці чи дрібно нарізати. Додайте сіль та перець до фаршу, відповідно до своїх смакових вподобань.
В іншій мисці приготуйте соус для бризолей - для цього потрібно з'єднати сметану з майонезом і сушеним часником. Рівномірно викладіть фарш на кожен млинець, а зверху змастіть соусом.
Розподіліть начинку для бризолей (скриншот / Пан Фартух - прості рецепти)
Зверху, за бажанням, присипте начинку частиною натертого сиру. Після цього скрутіть млинці в рулетик і викладіть в форму для запікання, встелену пергаментом.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте бризолі впродовж 10 хвилин. Після цього присипте страву натертим сиром і запікайте ще протягом 10 хвилин.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати кекси з овочами і тунцем за 20 хвилин.
Читайте також, як готувати манники з сиром і родзинками.