ua en ru

Зеленський зустрівся з генсеком ОЕСР та запросив долучитися до відновлення України (відео)

Зеленський зустрівся з генсеком ОЕСР та запросив долучитися до відновлення України (відео) Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку Матіасом Корманом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Зеленського.

Зазначимо, що завтра ОЕСР відкриє свій офіс у Києві. Зеленський зауважив, що відкриття в Україні офісу стане важливим кроком у співробітництві України з організацією.

"Усе, що зараз робиться і планується в Україні, спрямоване на перемогу і майбутню відбудову України. Запросив представників ОЕСР долучитися до процесу відновлення", - зазначив президент.

Оновлено

Сторони обговорили створення податкової системи, яка буде цікавою для бізнесу в час післявоєнної відбудови України. Зеленський зазначив, що приваблива система оподаткування матиме особливе значення для залучення приватного капіталу до відбудови держави. Сторони домовилися підготувати й запровадити із залученням фахівців ОЕСР таку податкову модель в Україні, яка на період відбудови створить конкурентні переваги та особливі стимули для ведення бізнесу в державі.

Президент також запропонував команді ОЕСР долучитися до розробки та впровадження концепції конфіскації російських активів у країнах-учасницях організації.

Співрозмовники обговорили перспективи приєднання України до ОЕСР. Зеленський зазначив, що нещодавно Україна отримала офіційний лист від ОЕСР, який підтверджує надання країні статусу учасника робочої групи з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях. А сьогодні Корману вручено лист-відповідь. Зеленський подякував ОЕСР за визнання перспективи членства України в організації.

Корман підкреслив солідарність організації з Україною та виразив захоплення сміливістю українців у боротьбі проти російської агресії.

Нагадаємо, у жовтні ОЕСР розпочало початковий діалог щодо вступу України до організації.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.