ua en ru

Зеленський відвідав військових у Запорізькій області та обговорив контрнаступ

Зеленський відвідав військових у Запорізькій області та обговорив контрнаступ Фото: президент Володимир Зеленський (GettyImagеs)

Президент Володимир Зеленський відвідав Запорізьку область у вівторок, 15 серпня. Він поспілкувався з військовими та обговорив з ними контрнаступ.

Як повідомляє РБК-Україна, про це він написав у своєму Telegram-каналі.

За словами президента, він побував на Мелітопольському напрямку. Там він відвідав 3-тю бригаду оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана.

Її бійці брали участь у бойових завданнях на території Донецької та Луганської областей, в оборонних боях за Харків, у звільненні сіл і селищ поблизу Харкова.

"Зараз воїни бригади ведуть наступальні дії на Запорізькому напрямку. З командиром бригади обговорили найбільш проблемні питання", - написав президент.

Окрім цього він відвідав передовий пункт управління 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Там він подякував військовим за захист України на Оріхівському напрямку.

"Наші воїни здатні забезпечити Україні реальну свободу. Дякую за вашу стійкість і за кожен метр результату!" - підкреслив Зеленський.

Під час візиту у Запорізьку область Зеленський також зустрівся з 118-та окремою механізованою бригадою, яка веде наступ на Мелітопольському напрямку.

"Крок за кроком рішуче йдуть до необхідного результату", - підписав відео президент.

Контрнаступ ЗСУ

Тему контрнаступу України активно обговорювали ще до його початку. Проте через значну увагу до цієї теми деякі західні політики та в ЗМІ вже називали контрнаступ ЗСУ "повільним", або ж не таким, як цього очікувалося.

При цьому українське військово-політичне керівництво неодноразово відповідало на такі закиди. Там заявляли, що контрнаступ з точки зору ефективності йде за планом.

Наприклад, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що його дратують такі коментарі, адже "це не шоу, а кожен метр дається кров'ю".

Також додамо, що у Раді національної безпеки США зазначали, що росіяни протягом багатьох місяців зводили кілька ліній оборони на окупованій території України. Тому це уповільнює просування українських військ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.