ua en ru

Зеленський про "вибори" Путіна: цей діяч має закінчити на лаві підсудних у Гаазі

Зеленський про "вибори" Путіна: цей діяч має закінчити на лаві підсудних у Гаазі Фото: український президент Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Після всіх вчинених злочинів російський диктатор Володимир Путін має опинитись на лаві підсудних у Гаазі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє відеозвернення президент України Володимира Зеленського.

"Цими днями російський диктатор імітує чергові вибори. Усім у світі зрозуміло, що цей діяч, як було вже часто в історії, просто захворів на владу та робить усе, щоб правити довічно. Немає такого зла, яке він не скоїть, щоб подовжити особисту владу. І немає нікого у світі, хто був би застрахований від цього", - наголосив президент.

Він подякував всім державам та лідерам, а також усім міжнародним організаціям, які "називають і називатимуть речі своїми іменами".

"Усе, що Росія робить на окупованій території України, є злочином. За все, що зроблено російськими вбивцями в цій війні та заради путінської довічної влади, має бути справедлива відплата. Він боїться найбільше тільки одного - справедливості", - заявив Зеленський.

Глава держави зазначив, що жодної легітимності у сьогоднішніх "виборах" в РФ немає та бути не може.

"Цей діяч має закінчити на лаві підсудних у Гаазі - саме це ми маємо забезпечити. Усі у світі, хто цінує життя й порядність", - підсумував президент.

Вибори у Росії

Нагадаємо, на території РФ "вибори" проходять протягом трьох днів - від 15 по 17 березня 2024 року. 8 грудня 2023 року, Путін офіційно заявив про намір знову переобиратися.

Як раніше писало Reuters, завдяки "виборам" диктатор може залишатись при владі щонайменше до 2030 року. Тим часом прессекретар голови Кремля Дмитро Пєсков, вже заявляв про те, що Путіна переоберуть із результатом у 90% голосів.

Тим часом в Службі безпеки України розповіли про те, як проходять псевдовибори в окупації. За словами представника Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Вадима Скібіцького, результати "виборів" вже заздалегідь відомі в Кремлі.

Додамо, що сьогодні, 17 березня, у столиці Молдови Кишиневі 54-річний чоловік кинув два коктейлі "Молотова" на територію посольства Росії - там відкрили виборчу дільницю для голосування.

Детальніше про псевдовибори в окупації - в матеріалі РБК-Україна "Вибори" під дулом автомата. Як українців в окупації змушують голосувати за Путіна".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.