ua en ru

Зеленський провів селектор: Україна готується до ударів по енергетиці та буде відповідати

Зеленський провів селектор: Україна готується до ударів по енергетиці та буде відповідати Фото: президент України Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський провів щоденну селекторну нараду, на якій заявив, що Україна готується до можливих ударів росіян по енергетиці та буде на них відповідати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Зеленського.

"Готуємося до ударів терористів по енергетичній інфраструктурі. Цьогоріч не лише захищатимемося, а й відповідатимемо. Ворог це добре знає. Спочатку прибрали з Криму флот, тепер переміщують і свою авіацію далі від наших кордонів", - написав він.

На засіданні президент отримав звіти про надходження техніки, боєприпасів, нові контракти та нову географію постачання.

Зеленський також заслухав інформацію щодо фронту. Він зазначив, що у районі Куп'янську та Авдіївки важкі, в’язкі бої, але наші воїни тримають позиції.

Він підкреслив, що росіяни намагаються нищити без розбору все, до чого можуть дотягнутися: "Берислав, Борова. Усуваємо наслідки обстрілів, допомагаємо людям".

Атаки росіян по енергетиці

Минулої осені та зими російські війська вдавалися до масштабних обстрілів по енергосистемі України. Це змусило "Укренерго" запроваджувати екстрені та планові відключення електроенергії у країні.

Нагадаємо, що перші відключення, наприклад, відбувались при виникненні необхідності збалансувати енергосистему на більшу потужність.

Нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що у разі ударів російських окупантів по енергооб'єктах цього осінньо-зимового періоду в країні можливі відключення світла. Однак такі "блекаути" не будуть тривалими.

Більше про те, чи готова українська ППО відбивати російські удари по енергетиці, - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.