ua en ru

Зеленський пропонує Раді розірвати угоду з Білоруссю про захист держтаємниць

Зеленський пропонує Раді розірвати угоду з Білоруссю про захист держтаємниць Фото: президент України Володимир Зеленський (president gov ua)

Верховній раді пропонують розірвати угоду між Україною та Білоруссю про захист державних секретів. Ініціатором законопроекту є президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на картку законопроекту №0197.

Проект закону про припинення дії угоди між Україною та Республікою Білорусь про взаємне забезпечення захисту державних секретів зареєструвати у парламенті у середу, 12 квітня. Текст документа ще не з'явився на сайті ВРУ.

Варто зазначити, що угоду про захист держтаємниць між Україною та Білоруссю підписали у Києві 19 лютого 2004 року. Верховна рада ратифікувала документ у жовтні 2005 року.

Угода закріплює, що в інтересах обох країн забезпечується захист державних секретів, які передаються та одержуються в процесі двостороннього співробітництва.

Нагадаємо, нещодавно Україна припинила дію угоди з РФ щодо обслуговування стратегічних ракетних комплексів.

Також Рада розірвала угоди з Росією, Білоруссю та СНД, які стосувались сфери державного кордону.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.