ua en ru

Завжди під прицілом. У Повітряних силах назвали пріоритетні цілі атак росіян

Завжди під прицілом. У Повітряних силах назвали пріоритетні цілі атак росіян Фото: речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (armyinform.com.ua)

Серед пріоритетних цілей для атак російських військових в Україні можна виділити, зокрема, аеродроми, критичну та портову інфраструктуру, а також промисловість.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната на брифінгу.

"Аеродроми завжди під прицілом. Зрозуміло, що наші пілоти завдають шкоди окупантам", - сказав він.

Так, речник зазначив, що про результати бойової роботи наших льотчиків повідомляють і російські пабліки, і самі окупанти.

З огляду на це, за його словами, українські пілоти мають відповідні запобіжники, які грамотно використовують як вони, так і органи військового управління. Ігнат зазначив, що такі дії не лише зберігають техніку, життя людей, але й завдають росіянам болючих ударів по їхніх тилах, командуванню та логістиці.

"І аеродроми, і критична інфраструктура, і промисловість, і портова інфраструктура - це все цілі ворога, які будуть для нього пріоритетними", - підкреслив речник.

Тактика росіян в Україні

Ігнат розповідав, що росіяни, зокрема, запускають по Україні ракети, які змінюють напрямок руху. Це тактика, яку окупанти використовують, щоб максимально досягти своїх цілей і завдати удару.

До того ж, речник Повітряних сил зазначав, що удари росіян по українських аеродромах неефективні, адже наша авіація встигає передислокуватися до атак.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.