ua en ru

Закрила лазівку. Чехія посилила заборону видачі віз росіянам та білорусам

Закрила лазівку. Чехія посилила заборону видачі віз росіянам та білорусам Фото: Чехія продовжила заборону видачі віз росіянам та білорусам (GettyImages)

Чехія продовжила заборону видачі віз росіянам та білорусам. Цього разу під обмеження потрапили навіть особи з декількома громадянствами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу уряду Чехії.

Відповідно до рішення, до березня 2024 року в країні діятиме заборона на надання віз громадянам Білорусі та РФ - включно з тими, що мають більше одного громадянства, за винятком гуманітарних випадків.

До того ж міністерство закордонних справ Чехії запропонувало розширити перелік випадків, коли дозволяється подання клопотань про дозволи на проживання для українців у Чехії до посольств в Україні.

Раніше такі випадки стосувались українців, які звертаються за дозволом на проживання для навчання і яким надано тимчасовий захист в іншій країні ЄС або які подали заяву на його отримання. Тепер йдеться і про випадки

  • возз'єднання сім'ї;
  • наукові дослідження.

А також заяви чеських емігрантів на постійне проживання і заяви на працевлаштування.

"МЗС планує в майбутньому розширити коло прийнятних заявок, але з огляду на розвиток ситуації з безпекою в Україні, наразі неможливо визначити терміни цього кроку", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, в вересні минулого року Чехія виступила проти видачі гуманітарних віз росіянам.

Раніше ми також писали, що росіянам кардинально ускладнили отримання віз до Європи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.