ua en ru

Забудьте про магазинну сметану: легкий спосіб приготування вдома

Забудьте про магазинну сметану: легкий спосіб приготування вдома Рецепт крем-фрешу, який замінить сметану (фото: Freepik)

Домашній крем-фреш - це легкий і кислуватий аналог сметани, який легко приготувати вдома. Він підходить для соусів, заправок та десертів, зберігаючи ніжну консистенцію і насичений смак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.

Рецепт домашнього крем-фрешу

Інгредієнти:

  • вершки (35%) - 400 г
  • кефір - 2 ст.л

Легкий спосіб приготування

Вершки і кефір ретельно перемішайте та накрийте кришкою, але не щільно. Залиште на 24 години при кімнатній температурі.

Через добу ще раз перемішайте і вже щільно закрийте та поставте в холодильник. Вже через 24 години крем-фреш готовий.

Консистенція вийде, як у сметани 30%, але ніжніша та збалансованіша. Смак буде кисломолочний, але делікатний і кремовий, без різкої кислотності.

Забудьте про магазинну сметану: легкий спосіб приготування вдомаРецепт крем-фрешу, який замінить сметану (фото: кадр з відео)

Переваги крем-фрешу та куди додавати

Переваги крем-фрешу над сметаною такі:

  • не згортається при нагріванні - сміливо додавайте в соуси, супи та пасти
  • стабільний жир та ідеальна текстура, не водянистий
  • має делікатну кислотність, яка підкреслює смак страв
  • універсальний, замінює сметану, йогурт та навіть легкий соус

Його можна додавати до таких страв:

  • борщу та супів (не згорнеться)
  • у пасти, зокрема соуси вершкові
  • до картоплі (печеної, пюре)
  • як основа для салатних соусів
  • до м’яса, риби, стейків, лосося
  • до овочів гриль
  • у крем-супи та соуси замість вершків
  • у десерти