Забудьте про магазинну сметану: легкий спосіб приготування вдома
Рецепт крем-фрешу, який замінить сметану (фото: Freepik)
Домашній крем-фреш - це легкий і кислуватий аналог сметани, який легко приготувати вдома. Він підходить для соусів, заправок та десертів, зберігаючи ніжну консистенцію і насичений смак.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Рецепт домашнього крем-фрешу
Інгредієнти:
- вершки (35%) - 400 г
- кефір - 2 ст.л
Легкий спосіб приготування
Вершки і кефір ретельно перемішайте та накрийте кришкою, але не щільно. Залиште на 24 години при кімнатній температурі.
Через добу ще раз перемішайте і вже щільно закрийте та поставте в холодильник. Вже через 24 години крем-фреш готовий.
Консистенція вийде, як у сметани 30%, але ніжніша та збалансованіша. Смак буде кисломолочний, але делікатний і кремовий, без різкої кислотності.
Рецепт крем-фрешу, який замінить сметану (фото: кадр з відео)
Переваги крем-фрешу та куди додавати
Переваги крем-фрешу над сметаною такі:
- не згортається при нагріванні - сміливо додавайте в соуси, супи та пасти
- стабільний жир та ідеальна текстура, не водянистий
- має делікатну кислотність, яка підкреслює смак страв
- універсальний, замінює сметану, йогурт та навіть легкий соус
Його можна додавати до таких страв:
- борщу та супів (не згорнеться)
- у пасти, зокрема соуси вершкові
- до картоплі (печеної, пюре)
- як основа для салатних соусів
- до м’яса, риби, стейків, лосося
- до овочів гриль
- у крем-супи та соуси замість вершків
- у десерти
Вас може зацікавити:
- Шеф-кухар розкрив швидкий спосіб відварювання овочі на "Олів'є"
- Простий секрет приготування ідеальної лазаньї
- Швидкий спосіб відварити капусту на голубці