Шеф-кухар розкрив швидкий спосіб відварювання овочі на "Олів'є"
Простий спосіб, який допомагає швидко відварити овочі на "Олів'є" (фото: Freepik)
Овочі для салату "Олів'є" тепер можна швидко відварити у мікрохвильовці. Це робить процес приготування значно ефективнішим та комфортнішим.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Як швидко зварити овочі
За словами експерта, інколи такий спосіб використовують навіть в ресторанах.
Зокрема, варто спочатку помити овочі та проколоти виделкою. Далі загорніть паперовим рушником і намочіть.
Відправте на 5 хвилин у мікрохвильовку і все. Якщо картопля велика, то знадобиться 10-15 хвилин.
Цей спосіб допомагає в 3 рази швидше зварити овочі, без каструль, води і зайвого посуду. Ідеально підходить для зайнятих або тих, хто готує в останню секунду.
Спосіб реально працює особливо з дрібною картоплею.
Скільки продуктів потрібно на "Олів'є"
Класичний рецепт на 6-8 порцій потребує такої приблизної кількості інгредієнтів:
- картопля - 4–5 шт. середнього розміру (600-700 г)
- морква - 2 шт. середнього розміру (200 г)
- яйця - 4-5 шт.
- огірки солоні або мариновані - 3-4 шт. (200 г)
- варена ковбаса (або курка) - 300-400 г
- зелений горошок - 1 банка (200 г)
- цибуля ріпчаста - 1 невелика (за бажанням)
- майонез - 150-200 г
- сіль, перець - за смаком
Вас може зацікавити:
- Шеф-кухар розкрив секрет приготування ідеальної лазаньї
- Швидкий спосіб відварити капусту на голубці
- Як їсти голубці і не гладшати