ua en ru

Всі мости Києва були заміновані на випадок прориву РФ, - Резніков

Всі мости Києва були заміновані на випадок прориву РФ, - Резніков Фото: всі мости Києва були заміновані на випадок прориву РФ (GettyImagеs)

Українські військові, на початку повномасштабного вторгнення Росії, замінували всі мости, через які можна було перейти з лівого на правий берег Києва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони України Олексія Резнікова в інтерв'ю журналісту Дмитру Комарову.

За його словами, у разі прориву росіян у столицю з півночі, усі мости було б підірвано.

"Вони (мости - ред.) всі були заміновані. Була команда, якщо прорив - то обрізати можливість переходу з лівого берега на правий", - сказав Резніков.

Водночас президент Володимир Зеленський підтвердив, що це питання було обговорено на найвищому рівні, а українське командування було готове до будь-яких кроків.

"Ми все обговорювали... Ми були щоденно готові до будь-яких кроків", - сказав він.

Детальніше про те, що у річницю повномасштабного вторгнення сказали президент України Володимир Зеленський, начальник військової розвідки Кирило Буданов, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач Сухопутних військ Олександр Сирський - читайте у матеріалі РБК-Україна.