ua en ru

Вирішили питання напряму. Резніков розповів, як Україна владнала конфлікт зі Starlink

Вирішили питання напряму. Резніков розповів, як Україна владнала конфлікт зі Starlink Фото: Олексій Резніков, мінстр оборони України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна більше не повинна мати проблем щодо обслуговування терміналів супутникового зв'язку Starlink. Наразі маємо щонайменше три джерела для його фінансування.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Politico.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, Київ вийшов на прямий зв'язок з Ілоном Маском, аби знайти вихід щодо ситуації яка раніше виникла з оплатою терміналів. Останні ж, відіграють важливу роль на полі бою для наших героїв.

Резніков відзначив, що контактувати з Маском взявся міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Він відповідає за цифровізацію і має прямий зв'язок з Ілоном Маском. У них особисте спілкування і Михайло дуже позитивно оцінив ситуацію під час їхнього останнього обговорення цього питання", - заявив міністр.

Водночас якщо питання грошей знову підніматиметься, як пояснив Резніков, Україна має щонайменше три джерела фінансування, а саме:

  • Пентагон;
  • Європа;
  • приватні донори.

"Незалежно від фінансування Україна продовжить спілкування на технічному рівні з компанією Ілона Маска", - підкреслив міністр.