ua en ru

Умєров та голова Міноборони Естонії обговорили військову співпрацю та допомогу Україні

Умєров та голова Міноборони Естонії обговорили військову співпрацю та допомогу Україні Фото: міністр оборони України Рустем Умєров (Getty Images)

Міністр оборони України Рустем Умєров сьогодні, 2 жовтня, провів зустріч з міністром оборони Естонії Ханно Певкуром.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Facebook.

За словами Умєрова, на зустрічі було обговорено ІТ-коаліцію, яка була започаткована в рамках останньої зустрічі Рамштайн.

Окрім цього було піднято питання підготовки українських військових естонськими інструкторами, їх лікування та реабілітація на території Естонії та перспективи військового співробітництва.

Умєров розповів, що Естонія анонсувала передачу мобільного польового шпиталю Role 2 Україні. Це вже 4 машина, яку передає Естонський центр оборонних інвестицій (ECDI) у співпраці з партнерами.

"Вдячний Міністру та всьому естонському народу за незмінну підтримку територіальної цілісності України та масштабну матеріально-технічну допомогу", - написав Умєров.

Допомога Естонії Україні

З перших днів повномасштабної війни Естонія засудила Росію, надала Україні військову та фінансову допомогу, а також прийняла тисячі біженців. Президент і прем'єр Естонії одними з перших відвідали Україну навесні минулого року.

Так уряд Естонії схвалив новий пакет військової допомоги для України, що включає боєприпаси 155-мм калібру.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.