ua en ru

В Україні створили наземний робот-камікадзе для ЗСУ: як його використовують військові

В Україні створили наземний робот-камікадзе для ЗСУ: як його використовують військові Фото: наземний робот-камікадзе Ratel S (t.me/zedigital)

Розробники Brave1 створили нову технологію для українських військових - наземний робот-камікадзе Ratel S. Він дозволяє вражати ворожі об'єкти з безпечної відстані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

"Ratel S - наземний робот від українських розробників. Бійці використовують його як мобільну боєголовку, що несе протитанкові міни чи бойовий модуль. Завдяки технології оператор з безпечного місця може підірвати ворожий танк або бліндаж", - написав Федоров.

Фото: наземний робот-камікадзе Ratel S (t.me/zedigital)

Максимальна швидкість робота - 24 кілометри, дальність використання - 6 кілометрів. Технологія може працювати до двох годин без підзарядки.

Як зазначив міністр, Ratel S успішно пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво.

Виробництво зброї в Україні

На озброєнні Збройних сил України вже понад 20 нових найменувань дронів українського виробництва.

Також раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів виділив цього року 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотників.

Нагадаємо, 29 вересня у Києві відбувся перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1). Захід об'єднав 252 компанії із понад 30 країн.

На цьому форумі були присутні виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій із держав-партнерів, а також українських державних та приватних підприємств оборонно-промислового комплексу.

У ході форуму президент України Володимир Зеленський оголосив про створення альянсу оборонних індустрій та спецфонду в оборонній сфері. Його наповнять грошима з російських активів та дивідендами від державних оборонних активів.

До створеного за ініціативи України Альянсу оборонних індустрій уже долучилися 59 іноземних компаній із 23 країн світу.