ua en ru

Україна не піде на капітуляцію в обмін на світло: в ОП емоційно звернулися до Заходу

Україна не піде на капітуляцію в обмін на світло: в ОП емоційно звернулися до Заходу Фото: радник голови Офісу президента Михайло Подоляк (Getty Images)

Україна й далі буде переконувати західних союзників у необхідності швидшого надання озброєння, яке б захистило від російського тероризму. Бо ж наша країна не піде на капітуляцію в обмін на світло.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника голови ОП Михайла Подоляка в інтерв'ю "24 каналу".

"Коли ведемо переговори, коли розмовляємо з кимось на різних майданчиках, ми говоримо: "Знаєте, ви все одно нам це дасте, у будь-якому разі. Бо ви не зможете дивитися, як люди "геноцидять" інших людей. У такій кількості й так демонстративно. Ви все одно передасте нам ракети ATACMS, ви все одно передасте нам бронетехніку: Leopard чи Abrams - будь-яку бронетехніку", - зазначив Подоляк.

За його словами, українська сторона пояснює необхідність швидшого постачання озброєнь і партнери це розуміють, але "ще не можуть перейти через цей ключовий страх - страх війни як такої, ми наче в різних просторах перебуваємо".

"Тому що не можна програти війну. І ми не будемо відмовлятися від війни заради капітуляції в обмін на світло. Ви будете нам передавати системи ПРО в будь-якому разі, тому що треба захистити небо. Щоб ми зменшили кількість цих фото, які ви маєте побачити - вбитих людей у 21 столітті, тому що вони вдома перебували в мирному місті Києві чи мирному місті Вінниці", - підсумував Подоляк.

Нагадаємо, що Кремль вже відкрито став шантажувати Україну обстрілами по об'єктах інфраструктури. Ворог ставить ультиматум: "виконайте умови РФ - і обстріли нібито припиняться".

Зазначимо, в Офісі президента неодноразово пояснювали, що переговори з Росією невигідні як Україні, так і Європі, оскільки тимчасове перемир'я означатиме наступний етап війни через деякий час.

При цьому деякі західні політики бачать "вікно можливостей" для проведення переговорів між Україною та РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.