ua en ru

Україна готова прийняти Саакашвілі та гарантувати йому безпеку та лікування

Україна готова прийняти Саакашвілі та гарантувати йому безпеку та лікування Фото: Міхеіл Саакашвілі (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна готова прийняти ув'язненого колишнього президента Грузії Михеіла Саакашвілі та забезпечити йому безпеку та лікування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президент Михайла Подоляка.

"Неможливо дивитися в прямому ефірі, як помирає людина, яку знаєш. Неможливо дивитися, як історію Грузії та її президента вбивають на очах у цивілізованого світу. Україна готова прийняти Міхеіла Саакашвілі, гарантувати йому безпеку та належне лікування. Грузіє, зроби правильний вибір", - написав він.

Справа Саакашвілі

Вранці 1 жовтня 2021 року Саакашвілі повідомив про повернення в Грузію. Того ж дня його затримали та заарештували. Пізніше проти Саакашвілі порушили ще одну справу за незаконне перетинання кордону.

Через тривале голодування у Саакашвілі розвинувся небезпечний неврологічний розлад, стан його здоров'я продовжував погіршуватись.

У листопаді адвокат Саакашвілі Шалва Хачапурідзе говорив, що в політика діагностувано деменцію і туберкульоз, є підозри ще на десятки захворювань. Пізніше він заявив, що в організмі Саакашвілі виявили сліди миш'яку, смертельної отрути.

При цьому влада Грузії відмовилася відправити Саакашвілі на лікування за кордон.

У Міністерстві закордонних справ України стурбовані погіршенням стану здоров'я Саакашвілі. Грузію закликали відстрочити покарання.

Президент України Володимир Зеленський закликав уряд Грузії прийняти рішення, яке дозволить відправити Саакашвілі на лікування за кордон.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.