ua en ru

Удар по Севастополю. ГУР підтвердило пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ

Удар по Севастополю. ГУР підтвердило пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ Фото: ГУР підтвердило пошкодження десантного корабля і підводного човна РФ (росЗМІ)

В окупованому Севастополі внаслідок нічної атаки уражено великий російський десантний корабель. Також пошкоджено підводний човен РФ.

Про це у коментарі РБК-Україна розповіли у Головному управлінні розвідки Міноборони.

"Є пошкодження судноремонтного заводу ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо зараз підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна", - розповіли в розвідці.

Як пишуть російські Telegram-канали, внаслідок атаки було пошкоджено два судна. За попередньою інформацією, це дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінськ". Обидва кораблі перебували на ремонті.

Удар по Севастополю

Вночі 13 вересня в окупованому Севастополі пролунали вибухи. Пізніше Міноборони РФ заявило про нібито атаку. Як стверджують росіяни, 10 крилатих ракет намагалися вдарити по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у Севастополі, 7 з них нібито збили.

Крім того, росіяни звинувачують Україну в атаці на кораблі Чорноморського флоту безекіпажними катерами.

Після атаки на території Севастопольського морського заводу виникла пожежа, її зафіксували супутники NASA. Загоряння спалахнула у Південній та Корабельній бухтах Севастополя.

Більше про нічні події у Севастополі та пошкодження кораблів - у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.