ua en ru

Удар по Макіївці. ЗМІ встановили імена 92 загиблих окупантів (список)

Удар по Макіївці. ЗМІ встановили імена 92 загиблих окупантів (список) Фото: ЗМІ встановили імена 92 загиблих окупантів (Getty Images)

Стали відомі імена 92 російських військових які загинули під час обстрілу удару по ПТУ в окупованій Макіївці. Що на троє більше від цифри ліквідованих про які росіянам "звітує" їх Міноборони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російську службу BBC.

За даними ЗМІ, сім'ї ще щонайменше 16 військових не можуть знайти їх серед мертвих, ні серед живих.

"Петиція з вимогою опублікувати поіменний список загиблих набрала майже 55 тисяч підписів. Більшість загиблих і поранених - це мобілізовані із Самарської області. Але військовий комісар Самарської області Андрій Вдовін заявив, що прізвища військових, які потрапили під обстріл у Макіївці, публікуватися все одно не будуть", - написали журналісти.

Як пише видання, за словами родичів, більшість загиблих під час обстрілу Макіївки отримали повістки наприкінці вересня - невдовзі після оголошення так званої "часткової мобілізації", а потім близько двох місяців вони проходили підготовку у військових частинах Самарської області.

"Наказ про відправку мобілізованих до зони бойових дій надійшов у середині грудня, і до Макіївки на території Донецької області вони прибули 26 грудня", - зазначено в повідомленні.

Відомо, що наймолодшому окупантові із встановлених загиблих було 22 роки, а найстаршому - 48 років. Встановлення загиблих журналістами все ще продовжується.

Фото: список окупантів, які були "ліквідовані" внаслідок удару по ПТУ в Макіївці (Getty Images)

Нагадаємо, що в ніч 1 січня внаслідок удару по зосередженню окупантів в Макіївці Донецької області РФ зазнала значних втрат, коли загинули сотні мобілізованих і ще стільки ж отримали поранення.

Додамо, як заявили в українській розвідці, удар по росіянах Макіївці був частиною плану українських сил, який має на меті завадити наступу РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.