ua en ru

Туреччина випробувала катер-камікадзе: потопив корабель за лічені хвилини

Туреччина випробувала катер-камікадзе: потопив корабель за лічені хвилини Фото: Туреччина випробувала катер-камікадзе (twitter.com SavunmaSanayiST)

Albatros Kamikaze İDA Swarm, що був розроблений турецькою компанією ASELSAN, потопив справжню корабельну ціль. Корабель-мішень пішов під воду за лічені хвилини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Savunma Sanayi ST.

Відомо, що перед випробуваннями з корабля винесли всі пально-мастильні матеріали, щоб не зашкодити довкіллю.

Експерти Defense Express зазначають, що це, по суті, перший відомий проєкт турецьких катерів-камікадзе, який довели до етапу реалізації "в металі" і який успішно пройшов випробування.

За даними видання, під час випробувань Albatros-S зі зграї Albatros Kamikaze İDA з боєголовкою Roketsan уразив корабель-мішень і вибухнув.

В результаті успішно проведених випробувань 69-метровий корабель-мішень був потоплений за лічені хвилини.

Раніше повідомлялося, що у Туреччині розробили ракету у рамках секретного проекту "Тайфун". Розробка здійснювалася кілька років. У жовтні торік під час випробовування ракета пролетіла близько 560 кілометрів і впала біля узбережжя Синопу.

Нагадаємо також, що кілька років тому Туреччина успішно провела випробування балістичних ракет "Гекдоган" та "Боздоган", їхнє серійне виробництво планувалося після 2020 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.