Навіть найзвичніші кулінарні звички можуть обернутися неприємностями для вашого здоров’я. Відомо, які помилки на кухні люди роблять найчастіше і чому варто від них відмовитися вже сьогодні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.
Food Safety повідомляє, що одним із головних помилок на кухні є неправильне миття рук до та після приготування їжі, особливо під час роботи зі сирим м’ясом або морепродуктами. Це призводить до того, що шкідливі мікроби можуть забруднити їжу або потрапити в організм, якщо ви торкнетеся очей, носа чи рота після цього.
Тому варто мити руки не лише до та після роботи з їжею, але й після відвідування туалету та перед їжею. Щоб робити це правильно, на руки наносьте мило та енергійно тріть руки протягом щонайменше 20 секунд, приділяючи увагу ділянкам між пальцями та під нігтями.
Вживання недостатньо термічно обробленої їжі, такої як курка та м’ясо, може призвести до зараження такими інфекціями, як сальмонела та кишкова паличка. Все тому, що продути можуть бути недостатньо термічно оброблені.
Варто використовувати харчовий термометр, якщо ви готуєте м’ясо. Нагрівайте м'ясо до такої температури:
Залишення залишків їжі занадто довго перед охолодженням може збільшити ризик харчового отруєння.
Через кілька годин після приготування їжа може вже містити токсини, які не знищуються навіть під час повторного підігріву.
Зберігайте залишки не довше 2 годин при кімнатній температурі.
Щоб уникнути поширення мікробів на кухні, обов’язково дотримуйтесь наступного:
Центр контролю та профілактики захворювань повідомляє, що симптоми харчового отруєння можуть варіюватися від легких до важких. Найпоширеніші ознаки включають:
Деякі люди, такі як маленькі діти, люди похилого віку та вагітні жінки, мають підвищений ризик серйозних захворювань.
Вас може зацікавити: