ua en ru

Телефон Пригожина знайшли на місці аварії його літака, - ЗМІ

Телефон Пригожина знайшли на місці аварії його літака, - ЗМІ Фото: ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин (росЗМІ)

Телефон ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина знайшли на місці аварії його літака у російській Тверській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Al Jazeera.

Політичне джерело видання у ПВК "Вагнера" повідомило, що поки що немає підтвердження того, що тіло Пригожина було серед уламків літака. При цьому там був знайдений його телефон - він знаходився біля одного з тіл.

Джерело додало, що в літаку, який повертався з Африки в Санкт-Петербург, мав бути Пригожин. Тому дуже ймовірно, що він дійсно загинув.

"Ми зараз спираємося на інформацію з офіційних джерел і спілкуємося з владою, яка всебічно вивчає ситуацію", - додав він.

Аварія літака з Пригожиним

Вчора у Тверській області РФ розбився літак із 10 людьми на борту. Росавіація опублікувала імена всіх пасажирів - там значився Пригожин, командир ПВК "Вагнера" Дмитро Уткін, заступник Пригожина Валерій Чекалов та ще кілька найманців.

Офіційно смерть Пригожина ще не підтвердили, але російське агентство "Интерфакс" повідомило, що рятувальники виявили останки всіх 10 пасажирів літака.

При цьому деякі "воєнкори" в РФ озвучують версію про знищення літака засобами ППО. Крім того, західний чиновник заявив виданню Financial Times, що має інформацію про збиття бізнес-джета російською ЗРК.

Більше про те, що відомо про аварію літака ватажка "вагнерівців", - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.