ua en ru

Суд змінив запобіжний захід ексзаступникові міністра Лозинському

Суд змінив запобіжний захід ексзаступникові міністра Лозинському Фото: колишній заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Лозинський (facebook.com/lozvasyl)

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду на засіданні 17 березня змінила запобіжний захід колишньому заступникові міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в суді.

Як повідомляє джерело, суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. При цьому обвинувачення вимагало продовжити тримання під вартою.

Також ВАКС відхилив клопотання про відвід судді Ярослава Шкодіна. Раніше в НАБУ встановили, що його рідна сестра Ірина Шкодіна є співавторкою низки наукових робіт іншого фігуранта у справі - заступника директора з управління проєктами держінституту "УкрНДІводоканалпроект" Максима Бабенка.

Слідство вважає, що Лозинський нібито отримав хабар під час закупівлі обладнання для "УкрНДІводоканалпроєкту". Проте роль Бабенка у справі ще не встановили.

Також детективи стверджують, що Ірина Шкодіна працює та товаришує з дружиною Максима Бабенка та вважають, що родичка судді може бути зацікавленою у непритягненні Бабенка до відповідальності.