ua en ru

США співпрацюють з союзниками для протистояння "вагнерівцям" у низці країн, - Держдеп

США співпрацюють з союзниками для протистояння "вагнерівцям" у низці країн, - Держдеп Фото: Нед Прайс, представник Держдепу США (Getty Images)

Сполучені Штати Америки разом із союзниками з Європи та Африки протистоять впливу "вагнерівців" у низці країн по всьому світу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг представника Державного департаменту США Неда Прайса.

"Група Вагнера, де б вона не знаходилася, чи то на африканському континенті, чи то в Україні, в будь-якому іншому місці, де вона змогла вкоренитися, ми помітили, що ці країни часто починають ставати слабшими, біднішими, більш незахищеними, менш незалежними. Це все впливи, яким США і наша взаємодія з цими країнами прагнуть протистояти", - наголосив Прайс.

Він зазначив, що для переслідування "вагнерівців" та засновника ПВК Євгена Пригожина використовуються доступні повноваження. Зокрема, було запроваджено низку санкцій та інших заходів для протидії впливу приватної військової компанії в країнах Африки і не тільки.

"Ми тісно співпрацюємо з нашими африканськими партнерами та європейськими країнами, щоб протистояти цим дестабілізуючим діям, які робить група "Вагнера", - додав представник Держдепу.