ua en ru

США намагаються зупинити потрапляння у РФ своїх компонентів для зброї

США намагаються зупинити потрапляння у РФ своїх компонентів для зброї Ілюстративне фото: Ракета Х-101 (РосЗМІ)

Влада США звернулася до низки американських виробників із закликом припинити поставки товарів більш ніж 600 іноземним компаніям через високий ризик їхнього потрапляння до Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Міністерство торгівлі США останніми тижнями надіслало відповідні листи щонайменше 20 компаніям. Ці компанії виробляють і продають продукцію, знайдену в ракетах і безпілотниках, які Росія використовує у війні проти України.

"Протягом останніх кількох тижнів ми надіслали листи більш ніж 20 американським компаніям, кожен з яких містить список із понад 600 іноземних сторін. У листах ми звернулися до американських компаній з проханням добровільно припинити поставки цим сторонам через високий ризик перенаправлення до Росії", - сказав помічник міністра Метью Аксельрод.

За його словами, високопосадовці США з Міністерства торгівлі, Державного департаменту та Міністерства фінансів також звертаються безпосередньо до вищого керівництва американських компаній, щоб обговорити подальші кроки щодо запобігання потраплянню їхньої продукції в Росію.

Компоненти для зброї в обхід санкцій