Гуцульський банош - традиційна страва високогірних Карпат, яку готують із кукурудзяного борошна на жирній сметані. До нього зазвичай подають підсмажені лісові гриби та домашні шкварки.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Знадобляться такі інгредієнти:
Для грибної підливи потрібно:
Загальний час приготування - 40 хв.
Спосіб приготування
У каструлю влийте молоко, сметану, додайте масло, сіль і цукор. Вимішуємо та доводимо до кипіння. Частинами всипайте кукурудзяну крупу і регулярно перемішуйте.
Готуйте на малому вогні, постійно перемішуючи, до консистенції м’якого пластиліну. Спробуйте на смак, чи готова крупа - якщо не готова, долийте ще трішки молока і готуйте ще кілька хвилин. В середньому варто готувати 8-10 хв.
Залийте гриби окропом на 15-20 хв. На олії обсмажте 4 хв цибулю, додайте гриби, залийте вершки, посоліть і поперчіть. Тушкуйте 5-7 хв.
Воду із грибів змішайте із борошном, влийте в сковорідку та на невеликому вогні тушкуйте до м’якості грибів.
Грудинку наріжте маленькими кубиками і обсмажте до хрумких шкварок. Подавайте банош щедро поливши грибною підливою і посипавши шкварками.
Вас може зацікавити: