Справжній гуцульський банош з грибами та шкварками: легко приготувати вдома
Рецепт смачного гуцульського баношу з грибами та шкварками (фото: Freepik)
Гуцульський банош - традиційна страва високогірних Карпат, яку готують із кукурудзяного борошна на жирній сметані. До нього зазвичай подають підсмажені лісові гриби та домашні шкварки.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Галицький банош з грибами та шкварками
Знадобляться такі інгредієнти:
- кукурудзяна крупа - 90 г (середнього помолу)
- молоко - 250 г
- сметана - 250 г (20%)
- масло - 20 г
- дрібка солі
- цукор - 0,5 ч.л
- шкварки (кількість по бажанню)
Для грибної підливи потрібно:
- сушені білі гриби - 40 г
- вершки - 100 мл
- цибуля - 1 шт.
- олія - 10 г
- борошно - 1 ст.л
- вода з грибів - 200 мл
Загальний час приготування - 40 хв.
Спосіб приготування
У каструлю влийте молоко, сметану, додайте масло, сіль і цукор. Вимішуємо та доводимо до кипіння. Частинами всипайте кукурудзяну крупу і регулярно перемішуйте.
Готуйте на малому вогні, постійно перемішуючи, до консистенції м’якого пластиліну. Спробуйте на смак, чи готова крупа - якщо не готова, долийте ще трішки молока і готуйте ще кілька хвилин. В середньому варто готувати 8-10 хв.
Приготування баношу (фото: кадр з відео)
Залийте гриби окропом на 15-20 хв. На олії обсмажте 4 хв цибулю, додайте гриби, залийте вершки, посоліть і поперчіть. Тушкуйте 5-7 хв.
Рецепт смачного баношу з грибами та шкварками (фото: кадр з відео)
Воду із грибів змішайте із борошном, влийте в сковорідку та на невеликому вогні тушкуйте до м’якості грибів.
Грудинку наріжте маленькими кубиками і обсмажте до хрумких шкварок. Подавайте банош щедро поливши грибною підливою і посипавши шкварками.
Рецепт баношу з грибами та шкварками (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Соковите куряче філе, яке готується кілька хвилин
- Найкращий рецепт намазки з сала до борщу, який готується всього 10 хв
- Варіант смачної вечері з м'ясом за 30 хвилин в духовці