ua en ru

Спецназ показав фото та документацію нової розробки Росії, яку "затрофеїли" ЗСУ

Спецназ показав фото та документацію нової розробки Росії, яку "затрофеїли" ЗСУ Фото: спецназ показав фото та документацію нової розробки Росії (facebook com usofcom)

Український спецназ показав фото та документацію нового трофея, який захопили ЗСУ на позиціях окупантів - нову розробку - міну ОЛА-8Т.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на фото та документацію, що опинилась в розпорядженні волонтерської розслідувальної спільноти InformNapalm.

"Це відносно нова російська розробка міни, про яку в Інтернеті фактично ще не має інформації", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про міну ОЛА-8Т

Маркування ОЛА-8Т вказує, що її склад:

  • октоген - 77%;
  • алюміній - 8%;
  • сполука (ЛД-70, поліакриловий полімер, стабілізатор) - 15%.

Швидкість детонації 8430 м/c при густині 1.84 г/см3.

Як зазначають волонтери, це далеко не перші відносно нові та маловідомі російські розробки, які вдається захопити українському спецназу разом з документацією.

"Російські військові саботують накази свого командування і залишають документи до нових зразків озброєння цілими та неушкодженими, деякі здаються в полон і під певні гарантії або побажання розповідають де прикопали цікаві "подарунки" з документами", - констатують в InformNapalm.

Оновлено 15.19. Як пише СтратКом, трофей ЗСУ здобули на Лиманському напрямку. Міна, так звана МОБ, є покращеним варіантом протипіхотної міни МОН. Як додають військові, нова міна вибухає від електродетонатора (ЕДП, МД-5М).