Булочки з розплавленими цукерками всередині тануть у роті й ідеально підійдуть до ранкової кави або чаю. Легко готуються, а ефект "вау" гарантований.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Вікторії Панасюк.
Для опари потрібно:
Для штрейзеля:
Штрейзель - це крихта з тіста, яка використовується як солодка посипка для випічки.
Також ще потрібно мʼякі іриски для начинки та 1 яйце і 2 ст.л молока для змащування.
Спосіб приготування
Для опари тепло молоко з'єднуємо з дріжджами, цукром та борошном, все перемішуємо і залишаємо в теплі на 20 хв.
Яйця збиваємо з цукром, ванільним цукром, сіллю, поєднуємо з опарою, частинами додаємо просіяне борошно та розтоплене масло з олією. Ретельно вимішуємо тісто, перекладаємо в посудину, змащену олією і залишаємо в теплі на 1 год.
Коли тісто збільшиться в обʼємі вдвічі, розділіть на маленькі кульки вагою 40 г, злегка розтягуємо кульки руками та заліплюємо начинку.
Сформовані пиріжечки залишіть піднятись на 20 хв, після чого змащуємо яйцем з молоком та присипаємо штрейзельною крихтою. Випікайте при 180 градусах 20 хв.
Вас може зацікавити: