Універсальний соус, який чудово підходить до салатів та мʼяса
Рецепт смачного універсального соусу (фото: Freepik)
Вдома завжди варто мати універсальний соус, який буде підходити як до салатів, так і до м’яса. Соус готується просто з доступних інгредієнтів і додає стравам насичений смак та аромат.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Рецепт універсального соусу
Знадобляться такі продукти:
- грецький йогурт - 300 мл
- огірок - 1 шт.
- пучок кропу або м’яти
- часник - 2 зубчики
- лимонний сік - 1.5 ч.л
- оливкова олія - 1.5 ч.л
- дрібка солі
Загальний час приготування - 5 хв. У 100 г міститься:
- калорій - 75
- білка - 5,5 г
- жиру - 4 г
- вуглеводів - 4 г
Спосіб приготування
Натріть огірок і видавіть сік з нього. Додайте грецький йогурт, 2 зубчики часнику, додаємо, лимонний сік, оливкову олію, рублений кріп, або можна м’яту і трішки солі.
Приготування універсального соусу (фото: кадр з відео)
Все ретельно перемішайте і залиште настоюватись на одну годину. Можна використовувати як заправку до салатів, або як соус до м’яса чи основних страв.
Рецепт універсального соусу (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Скільки днів відкритий майонез безпечний для споживання
- Як зробити густішим соус без борошна
- Чи зіпсується кетчуп, якщо зберігати його не в холодильнику