Простий, але вишуканий десерт зі сметаною та чорносливом колись був улюбленим частуванням у багатьох родинах. Ніжна вершкова текстура, легка кислинка та солодкість чорносливу створюють гармонійне поєднання.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Інгредієнти:
Загальний час приготування - 15 хв та ще 1-2 години в холодильнику.
Спосіб приготування
Чорнослив залийте окропом, щоб розмʼяк і злийте рідину. В середину чорносливу покладіть шматок горіха.
Збийте сметану з цукровою пудрою до густоти. Цукор давайте по смаку і має вийти густа збита сметана.
В креманку викладіть пошарово крем і чорнослив. Прикрасіть потертим шоколадом і гілочкою м’яти. Поставте на 2-3 години в холодильник.
Вас може зацікавити: