ua en ru

"Слузі народу" не вистачає голосів у Раді: хто допомагає партії влади

"Слузі народу" не вистачає голосів у Раді: хто допомагає партії влади Фото: "Слузі народу" не вистачає голосів для голосування у Раді (Віталій Носач, РБК-Україна)

Фракція "Слуга народу", яка має формальну більшість у Верховній раді, дедалі частіше відчуває дефіцит голосів. Його компенсують "дружні" парламентські групи.

Як зазначається, раніше фракція президента могла самотужки зібрати близько 180 голосів. Решту потрібних для ухвалення рішення голосів додавали парламентарі з "дружніх" груп.

Тепер постійне "ядро" у "Слузі народу" становить близько 150 осіб. Цього іноді недостатньо навіть з "групами підтримки", особливо при ключових, "ідеологічних" голосуваннях.

"Буквально наприкінці березня з 13 простих ратифікацій у залі зібрала голоси лише одна. Голоси набирають лише ті питання, які стосуються євроінтеграції та нацбезпеки - тут є консенсус. Депутати дуже ображені на Офіс через те, що зараз їхня роль повністю нівельована - як ніколи раніше. З Кабміном теж нормальної комунікації немає, лише через якісь свої особисто налагоджені контакти та зв'язки з окремими міністрами", - пояснив співрозмовник в СН.