Цьогоріч різдвяний стіл українцям обійдеться у 1374 гривні. Це лише на 9 гривень дорожче, ніж торік. Утримати вартість вдалося завдяки рекордному врожаю борщових овочів, оскільки на них майже вдвічі впали ціни.
Про це пише РБК-Україна із посиланням на підрахунки Національного наукового центру Інституту аграрної економіки.
Найбільше доведеться заплатити за смажену рибу - близько 346 гривень. 2 кг живого коропа в середньому коштує 339 гривень, а 200 г борошна для панірування - 7,02 гривні.
Другою за вартістю стала кутя - традиційна пшенична страва у 950 г продуктів коштуватиме 213 грн. Ціну формують насамперед мак (72,50 гривень за 200 г), горіхи (68,80 гривень) та родзинки (24,99 грн за 100 г).
На третьому місці - узвар. Набір сухофруктів для двох літрів напою обійдеться у 118 грн.
Окремо на стіл традиційно ставлять соління:
Свіжі овочі також не з дешевих:
Попри загальну стабільність вартості, окремі продукти показали значне зростання. Зокрема:
Читайте також про те, як змінились ціни восени і що може подорожчати перед святами.
Раніше ми писали про те, що буде з цінами на цитрусові у цьому сезоні.