Сирники - популярна страва на сніданок, але навіть досвідчені господині роблять типові помилки. Дізнайтеся, чого уникати при приготуванні ідеальних сирників.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Якщо в сирі забагато вологи або яєць, то сирники розлазяться та стають рідкими всередині. Тому відтисніть його через марлю, якщо в ньому багато вологи.
Оптимальна жирність сиру - 5-9%. Якщо сир зернистий, краще протерти його через сито. Обкачайте сирники в тонкому шарі борошна, це допомагає зберегти форму на пательні.
Домашній сир зазвичай кращий за магазинний на смак, але може потребувати подрібнення. Уникайте ультрапастеризованих сирів з додатками, вони часто занадто вологі.
Щоб "зафіксувати" рідке тісто, більшість починає сипати багато борошно. В результаті виходять тістечка, а не сирники.
Зазвичай достатньо 1-2 ст.л борошна на 500 г сиру, але точна кількість залежить від вологості самого сиру. Якщо він мокрий - краще відтиснути або додати трохи манки, а не сипати багато борошна.
Часто сирники прилипають або "розповзаються", бо пательня недостатньо гаряча. При недостатньо нагрітій пательні сирники не отримують гарної золотистої скоринки.
Щоб уникнути проблем:
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Всі інгредієнти змішайте разом. Обсмажуйте на сковорідці до золотистої скоринки з обох сторін.
Вас може зацікавити: