ua en ru

Російське шпигунство у Фінляндії значно ослабло, - розвідка

Російське шпигунство у Фінляндії значно ослабло, - розвідка Фото: російське шпигунство у Фінляндії значно ослабло (pixabay.com)

За даними Служби безпеки та розвідки Фінляндії (Supo), збір розвідувальної інформації росіянами останнім часом значно послабився.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yle.

За даними фінської розвідки, збір розвідувальної інформації росіянами здійснювався переважно особами під дипломатичним прикриттям. Проте видворення співробітників російської розвідки та відмова у видачі їм віз послабили розвідувальну діяльність росіян у Фінляндії.

Supo сказав, що збір російської розвідки традиційно здійснюється оперативниками на місцях. Однак розвідка заявила, що їй вдалося значно скомпрометувати операції російської розвідки у Фінляндії у 2022 році.

"Минулого року російська розвідувальна станція скоротилася приблизно вдвічі від свого колишнього розміру. Основною причиною цього скорочення було видворення офіцерів розвідки та відмови у видачі віз за порадою Supo", - заявив начальник поліції безпеки Фінляндії Антті Пелттарі.

Supo сказав, що зменшення кількості офіцерів російської розвідки, а також обмеження на східному кордоні Фінляндії "суттєво підірвали" збір розвідданих росіянами у Фінляндії.

Нагадаємо, у Польщі з лютого затримали вже шістьох шпигунів з РФ і Білорусі.

Нідерланди ж через шпигунство закрили Російський торговий дім та висилали дипломатів.

Проте нещодавно вислані з ЄС російські шпигуни-дипломати з'явилися у Сербії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.