ua en ru

Росіяни змістили акцент на північ: в Силах оборони прокоментували нічну атаку дронами

Росіяни змістили акцент на північ: в Силах оборони прокоментували нічну атаку дронами Фото: Наталія Гуменюк (Владислав Красінський, РБК-Україна)

Російські війська, з огляду на нічну дронову атаку, змістили свій акцент на північ. Оскільки на півдні цього разу ворог не був таким активним.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речницю Сил оборони півдня Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, ця ніч для зони відповідальності ОК "Південь" виявилася більш спокійною, ніж у попередні атаки.

"Ворог змістив акцент на північ. При цьому на півдні окупанти продовжують тактику застосування керованих авіаційних бомб, не маючи повноцінної можливості як раніше бити з артилерії по Правобережжю. Оскільки вони дуже відкинуті", - розповіла Гуменюк.

Однак, вона зазначила, що росіяни багато маневрують, вишукують способи для атаки та додають авіацію.

Нагадаємо, що вночі окупанти атакували Україну іранськими "Шахедами". Ворог випустив 10 ударних БПЛА з яких 9 були знищенні українськими захисниками (8 дронів противника збили в Харківській та Полтавській областях)

Додамо, що дрони росіяни запускали з Брянської області РФ через Сумську та Чернігівську області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.