ua en ru

Росіяни заходять на околиці Авдіївки, до "все пропало" ще далеко, - МВА

Росіяни заходять на околиці Авдіївки, до "все пропало" ще далеко, - МВА Фото: Барабаш підтвердив, що росіяни заходять на околиці Авдіївки (Getty Images)

Окупаційні війська заходять на околиці Авдіївки, але місто не перебуває під контролем ворога. Наразі українські воїни тримають оборону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша в ефірі телемарафону.

"Ситуація не проста, дуже складна. Ворог намагається реалізувати свої плани щодо оточення міста і з флангів з півдня і півночі... наші хлопці бачать, відпрацьовують ці моменти по відрізанню коксохіму від міста. Намагається ворог все-таки через дачний масив відрізати коксохім і тисне він туди дуже потужно", - сказав він.

Барабаш підтвердив, що окупаційні війська заходять на околиці Авдіївки і перебувають у приватному секторі.

"Так, на жаль, є така (інформація, - ред.). Але хлопці мужньо стримують їх, відбивають. Сили ворога в рази більші. Я іноді читаю Telegram-канали, що "Авдіївка вже впала". Такого однозначно нема. Якщо так хтось заявляє, то це у першу чергу неповага до захисників, які боронять це місто. Вони знають, що це не так... До того, що все пропало, ще далеко", - заявив начальник МВА.

За його словами, в Авдіївці залишаються 935 жителів, евакуація ускладнена через постійно бойові дії та обстріли. За вчора вдалося вивезти шістьох людей.

Бої в районі Авдіївки

Авдіївку називають "воротами до Донецька", російські загарбники з осені 2023 року намагаються захопити місто. Як зазначають українські військові, росіяни втрати у боях за Авдіївку десятки тисяч солдатів.

Наразі загарбникам вдається заходити на околиці Авдіївки. Ще одним форпостом оборони залишається коксохім.

Вчора, 8 лютого, ЗСУ збили під Авдіївкою російський гелікоптер Ка-52 "Алігатор".

Що відбувається в Авдіївці та чому вона стала нав'язливою ідеєю Путіна - читайте у матеріалі РБК-Україна.