ua en ru

Росіяни масово облаштовують в окупованих лікарнях госпіталі для солдатів, - Маляр

Росіяни масово облаштовують в окупованих лікарнях госпіталі для солдатів, - Маляр Фото: заступниця міністра оборони Ганна Маляр (Віталій Носач, РБК-Україна)

Російські окупанти на захоплених територіях масово облаштовують у звичайних лікарнях госпіталі для поранених військових. Мирні жителі не можуть отримати необхідну медичну допомогу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр в Telegram.

Вона зазначила, що окупаційне командування розширює практику використання місцевих медичних закладів для лікування виключно російських солдатів. Через дії ворога українці не можуть отримання навіть екстреної медичної допомоги.

За словами Маляр, у лікарнях, де ще дозволяють лікувати мирне населення, кількість медичного персоналу значно зменшується.

"Російські окупаційні адміністрації примусово масово направляють цивільних медиків лікувати поранених російських військовослужбовців, чисельність котрих постійно зростає", - зазначила заступниця міністра.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованій Нововасилівці Запорізької області окупанти перетворили звичайну лікарню на госпіталь. Медичний заклад закрили для місцевих жителів.

Зазначимо, що за останню добу ЗСУ ліквідували ще 610 російських окупантів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.