ua en ru

Росія провалила випробування балістичної ракети під час візиту Байдена до Києва, - CNN

Росія провалила випробування балістичної ракети під час візиту Байдена до Києва, - CNN Фото: російський президент Володимир Путін (kremlin.ru)

Під час візиту президента Джо Байдена до Києва у понеділок Росія провела випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат", але запуск виявився невдалим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN .

За даними джерел телеканалу, Росія заздалегідь сповістила США про випробування і Сполучені Штати не розглядають його як крок у бік ескалації напруги.

Випробування важкої ракети "Сармат", очевидно, провалилося. Росія вже проводила успішні випробування цієї ракети, і якби вдалося і це, то, на думку американських офіційних осіб, президент Росії Володимир Путін наголосив би на цьому у зверненні до Федеральних зборів у вівторок.

Нагадаємо, що Путін у зверненні заявив, крім іншого, що Росія припиняє дію основного договору зі США про взаємний контроль над ядерною зброєю - Договору про стратегічні наступальні озброєння.

Попри "незрозуміле" рішення російського президента Володимира Путіна призупинити дію договору про контроль над ядерним озброєнням, позиція США залишається незмінною.

У понеділок, 20 лютого, до Києва прибув президент США Джо Байден. Він із Володимиром Зеленським вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотки.

Президент України назвав візит Байдена до Києва найважливішим за всю історію відносин між країнами.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.