ua en ru

В РФ заявили про атаку дронів у Підмосков'ї та інших областях: що відомо

В РФ заявили про атаку дронів у Підмосков'ї та інших областях: що відомо Фото: у РФ стверджують, що на Москву летіли дрони (Getty Images)

У Міністерстві оборони РФ заявили про роботу засобів протиповітряної оборони в Калузької області, та нібито збиття цієї ночі одного безпілотника. Крім того, ще безпілотники начебто летіли на Москву, і також були знищені у Московській та Тверській областях, внаслідок чого є пошкодження об'єкта.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони РФ та мера Москви Сергія Собяніна.


Калузька область

У нальоті БПЛА на Калузьку область у відомстві країни-агресора, як зазвичай, звинувачують Україну.

"5 вересня близько 03.00 мск припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку БПЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації", - заявили у російському міністерстві.

Московська область

Крім того, за словами мера Москви, була "спроба атаки" дрона на столицю РФ.

Російський чиновник стверджує, що в ніч на 5 вересня було "знищено безпілотників у Калузької області та в Істринському районі, які намагалися здійснити атаку на Москву".

Руйнувань та постраждалих на місці падіння уламків, розповідає Собянін, "попередньо немає", проте на місці працюють екстрені служби.

Тверська область

Пізніше мер Москви заявив про ще один дрон, який летів у напрямку до столиці РФ. За його словами, БПЛА нібито збили у Тверській області у районі Завидово.

Там "за попередньою інформацією постраждалих та руйнувань немає", додає московський мер.

Наслідки "атаки дронів" на Москву

Як уточнив Собянін, через атаку БПЛА у Підмосков'ї було пошкоджено побутовий об'єкт, а сталося це в Істринському районі внаслідок падіння уламків.

"Оперативні служби працюють над усуненням наслідків", - написав він у своєму Telegram.

Зазначимо, що раніше в ніч на 5 вересня в московському аеропорту Внуково було оголошено план "Килим", крім того, рейси також затримували на виліт і заліт у Домодєдово та Шереметьєво. Загалом затримали біля півсотні рейсів.

Атаки дронів у РФ

Нагадаємо, вчора вранці в Міноборони РФ заявили нібито про відбиття атаки БПЛА в Курській області.

Зазначимо, що ввечері в неділю, а також у ніч проти понеділка в Курській області РФ повідомляли про атаку БПЛА. Спочатку місцевий губернатор Роман Старовойт заявляв про пожежу в нежитловій будівлі нібито внаслідок "прильоту" безпілотника у Курчатові. А згодом місцеві жителі розповідали про серію вибухів у цьому населеному пункті.

Нагадаємо, що найбільша атака безпілотників на території Росії сталася в ніч проти 30 серпня, коли дрони атакували одразу шість областей РФ. Однією з цілей став аеродром у Пскові, де, за словами представника ГУР Міноборони України Андрія Юсова, було знищено чотири літаки Іл-76. Ще кілька літаків було пошкоджено.