Кокосовий пляцок за галицьким рецептом - це смак домашнього затишку та традиційної випічки. Ніжний бісквіт, крем і щедра порція кокосової стружки створюють ідеальний гармонійний десерт.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Для шоколадного коржа, необхідно:
Інгредієнти для сирно-кокосової начинки:
Спосіб приготування
В мисці з'єднуємо яйця з цукром та збиваємо міксером. Далі додаємо сметану, розтоплене масло, борошно, розпушувач, какао і замішуємо тісто на низьких обертах міксера.
Тісто викладіть у форму, застелену пергаментом. Випікайте при 180 градусах 30 хв.
Далі з'єднуємо сир, яйця, цукор, ванільний цукор збиваємо блендером. В кінці додайте кокосову стружку і перемішайте.
Дістаньте тісто з духовки і викладіть на нього кокосову масу і рівномірно розподіліть. Випікайте ще 30 хв.
Холодний пляцок змажте розтопленим шоколадом і зверху посипте кокосовою стружкою.
Вас може зацікавити: