ua en ru

Гарбузові булочки з начинкою: виходять дуже пухкі і ароматні

Гарбузові булочки з начинкою: виходять дуже пухкі і ароматні Рецепт смачних гарбузових булочок (колаж: РБК-Україна)

Гарбузові булочки з начинкою - простий та доступний рецепт для домашньої випічки. У ньому покроково описано, що робити, щоб булочки вийшли ароматними.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Анни Станкевич.

Рецепт гарбузових булочок з начинкою

Інгредієнти на 12 булочок:

  • тепле молоко - 230 мл
  • гарбузове пюре - 60 г
  • сухі дріжджі - 7 г
  • цукор - 1,5 ст.л
  • ванільний цукор - 1 пакетик (10 г)
  • сіль - 1/3 ч.л
  • яйце - 1 шт.
  • борошно - 500 г
  • розтоплене масло - 40 г

Для начинки необхідно:

  • яблука - 4 шт.
  • свіжий гарбуз - 150 г
  • цукор - 1,5 ст.л
  • кориця - 1 ч.л
  • крохмаль - 1/2 ст.л
  • лимонний сік - 1 ст.л
  • жовток - 1 жовток
  • молоко - 2 ст.л

Спосіб приготування

Для тіста зʼєднуємо гарбузове пюре, молоко, яйце, сіль, цукор, ванільний цукор. Окремо змішуємо борошно і дріжджі, вливаємо вологі інгредієнти і замішуємо липке тісто.

Далі додаємо мʼяке масло, замішуймо тісто до гладкості. Залишіть тісто підійти на 1 годину в теплому місці.

Наріжте кубиками яблука, натертий гарбуз, цукор, крохмаль та з'єднайте в пательні. Підігрійте до загущення і охолодіть.

Тісто поділіть на 12 частин, кожну сформувавши в кульку. Сформуємо булочки, як у фото, найзручніше буде їх обв'язувати кулінарною ниткою.

Гарбузові булочки з начинкою: виходять дуже пухкі і ароматніПриготування гарбузових булочок (фото: кадр з відео)

Залишіть булочки підійти на 30 хвилин. Змішайте жовток з молоком, і змастіть білочки.

Випікайте при 180 градусах 25 хвилин.

Гарбузові булочки з начинкою: виходять дуже пухкі і ароматніРецепт смачних гарбузових булочок (фото: кадр з відео)