Гарбузові булочки з начинкою: виходять дуже пухкі і ароматні
Рецепт смачних гарбузових булочок (колаж: РБК-Україна)
Гарбузові булочки з начинкою - простий та доступний рецепт для домашньої випічки. У ньому покроково описано, що робити, щоб булочки вийшли ароматними.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Анни Станкевич.
Рецепт гарбузових булочок з начинкою
Інгредієнти на 12 булочок:
- тепле молоко - 230 мл
- гарбузове пюре - 60 г
- сухі дріжджі - 7 г
- цукор - 1,5 ст.л
- ванільний цукор - 1 пакетик (10 г)
- сіль - 1/3 ч.л
- яйце - 1 шт.
- борошно - 500 г
- розтоплене масло - 40 г
Для начинки необхідно:
- яблука - 4 шт.
- свіжий гарбуз - 150 г
- цукор - 1,5 ст.л
- кориця - 1 ч.л
- крохмаль - 1/2 ст.л
- лимонний сік - 1 ст.л
- жовток - 1 жовток
- молоко - 2 ст.л
Спосіб приготування
Для тіста зʼєднуємо гарбузове пюре, молоко, яйце, сіль, цукор, ванільний цукор. Окремо змішуємо борошно і дріжджі, вливаємо вологі інгредієнти і замішуємо липке тісто.
Далі додаємо мʼяке масло, замішуймо тісто до гладкості. Залишіть тісто підійти на 1 годину в теплому місці.
Наріжте кубиками яблука, натертий гарбуз, цукор, крохмаль та з'єднайте в пательні. Підігрійте до загущення і охолодіть.
Тісто поділіть на 12 частин, кожну сформувавши в кульку. Сформуємо булочки, як у фото, найзручніше буде їх обв'язувати кулінарною ниткою.
Приготування гарбузових булочок (фото: кадр з відео)
Залишіть булочки підійти на 30 хвилин. Змішайте жовток з молоком, і змастіть білочки.
Випікайте при 180 градусах 25 хвилин.
Рецепт смачних гарбузових булочок (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт неймовірно смачного гарбузового чізкейка
- Сирні пончики до чаю за лічені хвилини
- Запечені ребра, які тануть у роті