ua en ru

Путін готує заяву щодо "референдумів" на захоплених територіях України: що відомо

Путін готує заяву щодо "референдумів" на захоплених територіях України: що відомо Фото: президент Росії Володимир Путін (kremlin)

Президент РФ Володимир Путін може виступити у вівторок, 20 вересня, з приводу "референдумів" на захоплених територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на РБК.

За даними видання, цю інформацію підтвердили три джерела, близькі до адміністрації російського президента.

Виступ очікується до кінця дня, що саме скаже Путін, співрозмовникам РБК невідомо.

Окупанти влаштували "флешмоб" з псевдореферендумами на захоплених територіях України: що відомо

Починаючи з учора, так звані "громадські палати" та "громадські ради" окупантів на захоплених територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей почали виступати з вимогою провести псевдореферендуми про визнання регіонів суб'єктами Росії.

Вже сьогодні з'ясувалося, що гауляйтери навіть уже встигли визначитися з датою та готові провести незаконні голосування 23-27 вересня. Це при тому, що ще на початку вересня пропонувалося провести "референдуми" 4 листопада, а пізніше в Кремлі зовсім заявили, що відклали на невизначений термін проведення псевдореферендумів щодо "приєднання до Росії" захоплених територій України.

Реакція України

Саме думки про страх перед контрнаступом ЗСУ з боку окупантів притримується голова Офісу президента Андрій Єрмак. Коментуючи таке рішення гауляйтерів захоплених територій він заявив, що саме так виглядає "жах розгрому" Росії у війні.

Михайло Подоляк упевнений, що таким чином Росія вирішила асиметрично відповісти на український контрнаступ, при цьому забувши про те, що незаконний "референдум" не зможе зупинити HIMARS та ЗСУ.

А голова МЗС України Дмитро Кулеба, своєю чергою, заявив, що ні псевдореферендуми, ні "мобілізація" нічого не змінять як для Росії, так і для України.