ua en ru

Прем'єр Польщі звинуватив Німеччину у недостатній "щедрості" щодо України

Прем'єр Польщі звинуватив Німеччину у недостатній "щедрості" щодо України Фото: прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький (Getty Images)

Німеччина не надала належної підтримки Україні. Країна з найбільшою економікою в ЄС має зробити крок уперед і стати лідером.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

"Німеччина повинна посилати більше зброї, більше боєприпасів і давати більше грошей Україні, тому що вони є найбагатшою і найбільшою країною", - заявив він.

Польський прем'єр закликав Німеччину відправити Україні більше військової допомоги.

"Вони не були такими щедрими, як мали б бути. Я все ще закликаю їх зробити це (відправити більше зброї, - ред.)", - заявив Моравецький.

Нагадаємо, раніше Моравецький заявляв, що весь цивілізований світ об'єднався заради перемоги України у війні, яку розв'язала Росія. Однак є держави, що коливаються, а серед них найбільше - Німеччина.

Крім того, Морвецький підкреслив, що настав час конфіскувати російські активи, щоб відбудувати Україну.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.