ua en ru

Поліція відкрила провадження через руйнування в одному з корпусів Лаври

Поліція відкрила провадження через руйнування в одному з корпусів Лаври Фото: поліція відкрила провадження через руйнування в одному з корпусів Лаври (Віталій Носач, РБК-Україна)

Комісія Мінкульту виявила руйнування в корпусі № 112 Національного заповідника "Києво-Печерської лаври". Поліція відкрила провадження.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку поліції Києва.

"До поліції звернулися представники Міністерства культури із заявою щодо виявлення пошкоджень та руйнувань одного із корпусів. На даний час правоохоронці з’ясовують усі деталі та збирають докази протиправних дій", - пише пресслужба.

Комісія Мінкульту зафіксувала аварійний стан приміщення на території Лаври, який виявився непридатний до експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування.

"Слідчі Печерського управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України - умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин", - додає пресслужба.

Санкція статті передбачає штраф у розмірі від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж обмеження волі строком до трьох років.