ua en ru

У Пентагоні назвали заяви про проведення "референдумів" інформаційною операцією

У Пентагоні назвали заяви про проведення "референдумів" інформаційною операцією Фото: у Пентагоні назвали заяви про проведення "референдумів" інформаційною операцією (Getty Images)

Заяви ватажків так званих "ЛНР" та "ДНР" щодо проведення "референдумів" про приєднання до складу Росії відволікають увагу після успішного контрнаступу України та є простою інформаційною операцією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Це просто інформаційна операція, яка має на меті відвернути увагу від важкого стану, в якому зараз перебувають російські військові", - заявив прес-секретар Пентагону бригадний генерал Пет Райдер на брифінгу.

Він назвав заклик до "референдумів" частиною російської "збірної гри".

Райдер зазначив, що окупанти повторюють сценарій 2014 року: спочатку повідомляють по плани щодо проведення "референдумів", а потім використують це як основу, щоб спробувати претендувати на легітимність анексії суверенної території України.

Райдер сказав, що псевдореферендуми не викликатимуть довіри та не вплинуть на підтримку України. США і надалі буде працювати з Україною та міжнародними партнерами, щоб надати її необхідну підтримку.

"Ніхто не буде сприймати такі фіктивні "референдуми" з довірою, і США точно не визнають результати будь-яких фіктивних виборів", - сказав він.