ua en ru

ПАРЄ закликала передати заморожені активи Росії на відбудову України

ПАРЄ закликала передати заморожені активи Росії на відбудову України Фото: ПАРЄ закликала передати заморожені активи Росії на відбудову України (wikipedia.org)

Парламентська асамблея Ради Європи у вівторок, 16 квітня, закликала передати заморожені російські активи на відбудову України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на онлайн-трансляцію засідання ПАРЄ та Telegram народного депутата Олексія Гончаренка.

Що передбачає резолюція:

  • створення міжнародного компенсаційного механізму під егідою Ради Європи для всебічного відшкодування збитків, завданих фізичним та юридичним особам, зокрема Україні внаслідок агресії РФ;
  • активну співпрацю держав у якнайшвидшій передачі наявних активів Росії до створеного міжнародного механізму компенсації;
  • створення міжнародного трастового фонду, куди будуть передані на зберігання всі російські державні активи;
  • створення неупередженої та ефективної міжнародної комісії для розгляду позовів, поданих Україною та постраждалими суб'єктами, а також фізичними та юридичними особами, які вимагають відшкодування збитків, завданих агресією РФ.

"Асамблея закликає розширити дію резолюції й на активи російських олігархів в ЄС, які співпрацюють із Кремлем. Це була моя правка, яку я активно відстоював", - написав Гончаренко.

Друга правка, за його словами, - розробити механізм притягнення до відповідальності для тих хто співпрацює з Кремлем (у вигляді конфіскації майна) для відбудови України.