ua en ru

Ордер на арешт Путіна. В Орбана виправдовуються, що не блокували заяву ЄС

Ордер на арешт Путіна. В Орбана виправдовуються, що не блокували заяву ЄС Фото: держсекретар Угорщини з міжнародної комунікації Золтан Ковач (Getty Images)

В Угорщині заявляють, що не блокували спільну заяву країн Євросоюзу про щодо ордера на арешт російського диктатора Володимира Путіна. Відповідні повідомлення назвали фейками.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на держсекретаря, відповідального за міжнародну комунікацію та міжнародні відносини в Угорщині, Золтана Ковача в Twitter.

Він назвав неправдивими повідомлення ЗМІ про те, що Будапешт наклав вето на позицію ЄС щодо рішення Міжнародного кримінального суду про арешт Путіна.

"Угорщина визнала рішення МКС і не бажає його жодним чином коментувати. Проте, якщо Високий представник чи будь-яка держава-член захоче зробити заяву, Угорщина не заперечуватиме", - заявив Ковач.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна.

Проте видання Bloomberg повідомило, що Угорщина наклала вето на спільну заяву країн ЄС щодо ордера.

Сьогодні в уряді Угорщини підтвердили вето на заяву Євросоюзу на рішення МКС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.